Ombres trencades de Tethys.

L’ombra de la lluna Tethys la podem observar projectant-se per damunt de l’anell B del planeta Saturn, mostrant d’aquesta manera les variacions en la densitat d’aquests anells.

Gran part de l’ombra de Tethys es veu també a l’altre costat de l’anell A i la Divisió de Cassini en la regió fosca dels anells, amb una inclinació de 50 graus respecte al mateix pla de rotació dels anells. No podem observar ni les regions denses de l’anell A ni de l’anell B, ja que no arriba la llum del Sol, així com el pas de l’ombra del mateix Tethys, d’aquesta manera sembla ben bé que l’ombra estigui tallada. L’anell B sembla en aquesta imatge molt més brillant per la llum que rep del Sol.

Lentament Saturn s’acosta durant el mes d’agost de 2009 al seu equinocci, d’aquesta manera les ombres de les llunes i dels anells projecten les seves ombres per damunt de planeta.

Aquesta imatge es va capturar en llum visible amb la càmera de gran camp de la sonda Cassini, el passat dia 29 d’abril de 2009, des d’una distància de 1,3 milions de quilòmetres al planeta. La resolució d’aquesta imatge és d’uns 76 quilòmetres per píxel.

pia11506.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.  

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Octubre 3, 2009 7:03 pm

    […] 7 Juny 2009.  Ombres trencades de Tethys.  […]

Deixa un comentari