WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-19 23:46:58' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Per què són tan llises les galàxies ?.

Aquesta es la última imatge del Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, presa de la galàxia espiral NGC 2841. Situada a una distància aproximada de 46 milions d’anys llum de la Terra, dins de la constel·lació de l’Ossa Major. Aquesta espectacular galàxia està ajudant als astrònoms a resoldre un dels trencaclosques més vells de l’astrònomis. Per què les galàxies es veuen tan llises, amb estrelles escampades per tot arreu ?.

Un equip internacional d’astrònoms, ha descobert que els “rius” d’estrelles joves flueixen des de les regions estel·lars calentes i denses, dispersant-se de tal manera que podem observar aquesta llisa estructura tan típica de les galàxies espirals.

Aquesta imatge és una combinació de tres longituds d’ona diferentes, en radiació infraroja capturades pel l’Spitzer.Les longituds d’ona més curtes es mostren en color blau, on podem destacar les estrelles més velles de NGC 2841, així com algunes estrelles situades en un primer pla de la nostra Via Làctia. Les regions més joves es mostren en color vermell, on representen també les regions gasoses i polsegoses d’aquesta galàxia.

sig09-006_sm.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari