Llançament a l’espai dels instruments Herchel i Planck.

Aquestes impressionants imatges ens mostren la Terra des de l’espai a una alçada de 1.150 quilòmetres, com a conseqüència de l’enlairament a l’espai dels satèl·lits Herchel i Planck, el passat dia 14 de maig de 2009. Podem observar com la primera fase abandona la resta del coet que transporta aquests satèl·lits i que els col·locarà a una distància aproximada de 100.000 quilòmetres de la Terra.

Aquesta seqüència observada pel Herchel Visual Monitoring Camera (VMC), està presa poc després de la separació del Herchel a les 15h 38m CEST, del mateix dia 14 de maig. En la seqüència podem observar com el satèl·lit Planck-Sylda s’allunya del Herchel, per sobre de la superfície del nostre planeta; els núvols, l’oceà i la línia de la costa es poden observar en la llunyania. El Sylda, es l’estructura de suport que transportava el Planck i el Herchel durant la seva avarada a l’espai.

herschel-planck_launch_conf.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 1:27 pm

    […] 21 Maig 2009. Llançament a l’espai dels instruments Herchel i Planck.  […]

Deixa un comentari