Visió gloriosa.

Els raigs de llum del Sol, han pres diferents caminbs per tal de composar aquesta imatge esplèndida de Saturn amb els seus anells. En aquesta imatge, observem el costat no il·luminat (al nord) dels anells, situats en la part superior de la fotografia, corresponent a la regió nocturna del planeta. La llum del Sol ha estat refectida des del costat il·luminat dels anells, per tal d’aclarir l’hemisferi sud del planeta, observat aquí com una franja de color groc-taronja.

 L’hemisferi nord situada en la part superior de la imatge, es troba dèbilment il·luminada amb la difusa llum reflectida pels anells. L’ombra del planeta alhora talla també els anells, fent visible la silueta de l’anell C.

Els punts brillants de la imatge, són estrelles tapades en part pels mateixos anells.

Aquesta imatge, esta enregistrada des d’una inclinació d’uns 41 graus per sobre del pla d’òrbita dels mateixos anells. Les imatges estan presses utilitzant els filtres espectrals vermell, verd i blau, combinats de tal manera per aconseguir el color natural. Les imatges es varen aconseguir amb la càmera de gran camp de la sonda espacial Cassini, el passat dia 20 de març de 2009, des d’una distància aproximada de 892.000 quilòmetres de Saturn, amb una resolució de 50 quilòmetres per píxel.

pia11493.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 27, 2009 2:49 pm

    […] 19 Maig 2009. Visió gloriosa.  […]

Deixa un comentari