El Spitzer observa la formació de cristalls dels cometes.

Els científics han dubtat durant molt de temps, si els minúsculs cristalls de silicats, que necessiten altes temperatures per la seva formació, han trobat el seu camí en els congelats cometes, que provenen de l’exterior congelat del Sistema Solar. Aquests cristals haurien començat com a partícules no cristal·litzades, com una combinació de gas i pols, a partir de la qual es desenvoluparia el Sistema Solar.

Un equip d’astrònoms creu que han trobat una explicació, de com es poden haver format aquests cristalls, utilitzant les dades del Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, observant el creixent d’una jove estrella amb les característiques del nostre Sol. Aquests resultats han estat publicats a la revista Nature, aquest passat 14 de maig, on proposen noves idees de la formació de planetes i cometes.

Investigadors d’Alemanya, Hongria i els Països Baixos, han descobert que aquests silicats, semblen haver-se format com a conseqüència d’un esclat d’una estrella. Han detectat els senyals infrarojos de cristalls de silicats en el disc de pols i gas de l’estrella EX Lupi, durant un dels seus freqüents esclats, observats pel Spitzer durant el mes d’abril de 2008. Aquests cristalls no estaven presents en les observacions prèvies del Spitzer en el disc de l’estrella durant els seus períodes silenciosos.

“Creiem que hem observat per primera vegada, la formació de cristalls”, comenta un dels autors d’aquesta recerca. L’Attila Juhasz, membre del Max Planck Institute for Astronomy de Heildelberg. “Pensem que els cristalls estan formats per el reescalfament tèrmic de petites partícules, situades a l’estart de superfície del disc interior de l’estrella. Aquesta explicació podria aproximar el coneixement de la formació d’aquest material”.

Aquest reescalfament és un procés en el qual el material s’escalfa a certa temperatura de manera que es trenquen alguns dels seus lligams i més tard reforcar-se. Es una de les maneres que la pols de silicat, es pot transformar en un element cristal·lí.

ssc2009-11b_sm.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 1:32 pm

    […] 17 Maig 2009. El Spitzer observa la formació de cristalls dels cometes  […]

Deixa un comentari