2007, un any calorós.

Segons el professor Phil Jones de la University of East Anglia de la Gran Bretanya, l’efecte hivernacle juntament amb el fenomen climàtic de El Niño farà d’aquest 2007 l’any més calorós que s’hagi mai enregistrat.

El pronòstic per aquest any preveu unes condicions climàtiques extremes a tot el món, que poden causar sequeres a Indonèsia, o inundacions a Califòrnia (EE.UU). Jones, director de l’Unitat de Recerca del Clima de la mencionada universitat, va publicar aquest pronòstic al diari britànic The Independent. Aquesta noticia assegurava que aquest advertiment posa de manifest que el 2007 serà fonamental per determinar la resposta que el món donarà a l’escalfament de la Terra i els seus efectes.

El passat desembre va ser el mes d’hivern més calorós a la Gran Bretanya des del 1659, segons el experts “El Niño fa que el món sigui més calorós, així com també hi ha una tendència de més calor, que fara augmentar les temperatures globals d’una a dues dècimes de grau centígrad per dècada”, segons Jones “Això pot provocar que el 2007 sigui l’any més calorós de la Historia”.

pr20070104.jpg

Les barres vermelles representen la temperatura anual global.

La Línea blava indica la temperatura mitjana dels últims 10 anys.

La barra verda indica la temperatura prevista per aques any.

Més informació a, http://www.metoffice.gov.uk/corporate/pressoffice/2007/pr20070104.html

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 25, 2007 4:13 pm

    […] 7 Gener 2007. 2007, un any calorós. […]

Deixa un comentari