Anells i satèl·lits.

Podem observar un quartet de llunes de Saturn, a prop de l’anell F, entre ells un de molt especial que està situat en el centre de la imatge. El planeta Saturn quan arribi al seu equinocci durant el proper mes d’agost d’aquest any, facilitarà que les llunes del planeta projectin les seves ombres. Alhora que els mateixos anells projecten la seva ombra per sobre d’una enfosquida lluna de Saturn. Tethys que es la segona lluna de l’esquerra, observem que la part superior està enfosquida.

D’esquerra a dreta, observem les següents llunes: Mimes de 396 quilòmetres, Tethys de 1062 quilòmetres, Rhea de 1528 quilòmetres i Pandora de 81 quilòmetres de grandària. Pandora visible com un petit punt de llum.

Els anells són visibles des del costat no il·luminat, a tan sols 1 grau d’alçada respecte al seu pla de rotació. Els anells i satèl·lits Pandora, s’han millorat el contrast per tal de poder-los observar amb millor qualitat. La imatge ha estat capturada amb un filtre verd, amb la càmera de gran camp de la sonda espacial Cassini, el passat dia 11 d’abril de 2009, des d’una distància de 1,4 milions de quilòmetres de Tethys, amb un angle de fase del Sol, Tethys i la sonda de 21 graus. La resolució d’aquesta imatge a Tethys és de 82 quilòmetres per píxel.

pia11488.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 29, 2009 10:08 pm

    […] 10 Maig 2009. Anells i satèl.·lits. […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.