Estructures ramificades del cràter Antoniadi.

En aquesta imatge del cràter Antoniadi, podem observar la seva superfície en un color fosc, amb unes estrutures semblats a unes falgueres gegants. Aquestes falgueres de varis quilòmetres de grandària es compone de material rocós.

Una hipòtesi sobre l’origen d’aquestes estructures, és l’existència d’una antiga xarxa de canals. Aquests canals haurien estat coberts amb material de textura aspre més resistent a l’erosió del vent. El material que esta situat entre les creste d’aquestes ramificacions disposa d’una erosió i color similar als dipòsits que existeixen en altres regions del planeta Mart, i que es coneixen per la seva riquessa en minerals hidratats, com poden ser les argiles.

Aquests petits canals, ens mostren una formació molt característica d’un origen d’aigües subterrànies. L’aigua superficial es va filtra a través dels canals i les capes que arrossegava, provocant el seu col·lapse i el final del seu creixement. Així doncs, aquesta imatge ens mostra una història molt antiga i humida del planeta Mart, on hauria pogut existir la vida. En un Mart primitiu, on hauria estat més probable l’existència de microorganismes, que de falgueres gegants.

crater-antoniadi.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 11:37 am

    […] 7 Maig 2009. Estructures ramificades del cràter Antoniadi. […]

Deixa un comentari