Anunciant l’equinocci.

L’aproximació de les llunes, anuncien l’arribada de l’equinocci durant el proper mes d’agost de 2009 en el planeta Saturn. Observem la lluna Tethys , la qual projecta la seva ombra a través de l’anell F. La penombra o part exerna de l’ombra de Tethys, ha creuat aquest anell. Tan sols durant l’època de l’equinocci, les ombres dels satèl·lits de Saturn travessen els anells de Saturn.

En aquesta animació de la lluna d’Epimateu, s’observa l’ombra sobre els anells. A la imatge de l’esquerra, va estar capturada en llum visible amb la càmera de gran camp de la sonda espacial Cassini, el passat dia 20 de març de 2009. La imatge de la dreta va estar capturada per la càmera d’angle estret, en el mateix moment. Tethys no es visible en aquestes imatges, però si la petita lluna Prometeus de tan sols 86 quilòmetres d’amplada, que es visible a través de l’anell F, en la imatge capturada amb la càmera de gran camp.

Aquestes imatges preses des del costat no il·luminat dels anells, amb una alçada de 37 graus per sobre del mateix pla dels anells. Les imatges varen estar capturades des d’una distància aproximada de 880.000 quilòmetres de Saturn. La resolució de les imatges, és de 49 quilòmetres per píxel amb la càmera de gran camp i de 5 quilòmetres per píxel amb la càmera d’angle estret.

pia11483.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 2:23 pm

    […] 3 Maig 2009. Anunciant l’equinocci.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80