WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 19:58:53' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Animació de la regió del Pol Sud de Mart.

Aquesta pel·licula ens mostra les regions properes de les altes latituds del sud del planeta Mart, amb un període que correspon del 19 de març al 14 d’abril de 2009. Durant aquest temps es van succeir quatre tempestes de sorra que envoltaren tota aquesta regió.

Podem comparar aquesta imatge, amb d’altres detalls dels núvols de pols que envolten aquesta regió del planeta. Aquesta pel·licula compila centenars d’imatges capturades per la càmera Mars Color Imager (MARCI), a bord de la Mars Reconnaissance Orbiter.

La MARCI pot enregistrar tot el planeta en 12 orbites, prenent una òrbita cada dia. Els sectors d’imatges s’engloben per formar aquesta imatge. Les regions borroses del mosaic, que observem al voltant del planeta, ens mostren les mateixes tempestes de l’atmosfera.

Encara que no es fàcil observar el moviment de la pols de l’atmosfera, degut al mateix moviment de la sonda, podem reconèixer alguns dels trets superfícials (cràters, dipòsits de gel, etc), així com núvols de pols i rastres de tempestes de sorra. El retrocés del casquet de gel, es reflexa amb la sublimació del diòxid de carboni. Precisament el constrast de temperatures de la superfície terrosa, de la gelada, produïda per la radiació solar, el qual provoca aquests intensos vents, que generen les tempestes de pols.

 pia11988.gif

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari