L’estrella de Betlem.

Com si es tractés de l’estrella de Betlem aquests dies (del 5 al 10 de gener) podem observar un cometa força lluminós, encara que amb certes dificultats. En primer lloc cal disposar d’un horitzó est sense núvols i lliure de muntanyes o edificis.

Per la seva observació es recomanable uns prismàtics, també seria interessant fer fotografies amb pel·licula mitjanament sensible equivalent a uns 200 ISO, amb exposicions que poden variar entre 20 a 30 segons, si es disposa de telescopi aquesta exposició podria ser més llarga, doncs podriem fer un seguiment al cometa.

Així doncs l’observació del cometa McNaught (C/2006P1) es disponible només per a matiners 30-45 minuts abans no surti el Sol, com ajut per trobar el cometa si disposeu d’una brúixola caldrà cercar l’azimut de 96º aproximadament, a l’esquerra d’una “estrella” brillant que es el planeta Júpiter.

cometa-2006-p1.jpg

més informació a , http://cfa-www.harvard.edu/iau/Ephemerides/Comets/2006P1.html

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juny 23, 2007 3:17 pm

    […] 5 Gener 2007. L’estrella de Betlem. […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80