Sopes químiques al voltant d’estrelles joves.

Aquesta representació artística, ens mostra un hipotètic planeta jove, al voltant d’una estrella recent. La combinació s’una sopa de productes químics, podrien formar la base per la vida en les estructures d’aquestes roques planetàries.

Les observacions que ha fet el Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, indiquen que els planetes que poden haver al voltant de les estrelles anomenades nanes-M, que estan repartides en gran quantitat en la nostra galàxia, podrien tenir la base de la formació de la vida prebiòtica, semblant als productes químics que tenia la nostra Terra primitiva.

Es creu que la vida al nostre planeta, va sorgir de la combinació d’aquesta sopa de productes químics que varen provenir d’un dis de pols i gas que girava al voltant del nostre jove Sol. Els meteorits que també poortaven altres productes químics podrien haver aterrat d’accident a la Terra.

Els astrònoms desconeixen si aquests mateixos processos podrien generar la vida en d’altres estrelles més joves que el nostre Sol, encara que el Spitzer sembla indicar que la química d’aquests discs es diferent.

El telescopi Spitzerm ha detectat una molècula prebiòtica, anomenada cianur d’hidrogen, en els discs que hi ha al voltant d’aquestes estrelles grogues com el Sol, però que són més fredes i menys massives. El cianur d’hidrogen, és un compòst orgànic que conté carboni. Cinc molècules de cianur d’hidrogen es podrien ajuntar per fer l’element químic de l’adenina, una molècula d’ADN que és troba en tots els organismes vius de la Terra.

pia11980.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 1:27 pm

    […] 16 Abril 2009. Sopes químiques al voltant d’estrelles joves.   […]

Deixa un comentari