L’energia fosca es torna més dèbil ?

Després de milers de milions d’anys de fugitiva dilatació, l’univers comença a reduïr la seva expansió ?. Un nou anàlisi d’una supernova propera, suggereix que l’Univers podria no expandir-se tan ràpidament com ens pensavem, gràcies a l’exòtica presència de l’energia fosca.

Fa més d’una dècada que els astrofísics, estan treballant per onseguir entendre aquesta incomprensible força que sembla empenyer a l’Univers  a expandir-se. La natura d’aquesta misteriosa força fosca, es encara desconeguda, segons comenta en Michael Turner, membre de la Universitat de Chicago. La pregunta és més senzilla del que ens pensem. L’energia fosca canvia amb el temps.

Fins ara, l’evidència ha suggerit que aquesta energia fosca es constant, encara que els seus efeces sobre l’Univers hagin pogut augmentar, alhora que la força gravitacional es pot debilitar amb la distància.

Segons un recent estudi per Arman Shafieloo de la Universitat d’Oxford, suggereix que amb l’estudi d’una supernova, l’energia fosca pot reduïr la seva intensitat. “Sembla que l’acceleració de l’Univers edueix la seva velocitat”, segons comenta en Shafieloo.

La primera evidència sobre la presència de l’energia fosca, va sorgir l’any 1998, quan dos equips d’astrònoms a l’observar les explosions de les supernoves llunyanes, semblaven més fosques de l’observat a la Terra i per tant situades més a prop. L’energia fosca va ser suggerida per explicar aquestes anomalies. Des de llavors altres supernoves han estat catalogades per explicar com s’expandeix l’Univers.

mg20227033200-1_3001.gif

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 11:38 am

    […] 14 Abril 2009. L’energia fosca es torna més dèbil ?.  […]

Deixa un comentari