El Telescopi Spitzer ens mostra a M-33 en tot el seu esplendor.

Una de les galàxies veïnes més properes ens mostra la seva imponent bellesa, a través d’una nova imatge capturada pel Telescopi Espacial Spitzer de la NASA. M-33 coneguda també com a galàxia del Triangle, és un membre del nostre Grup Local de galàxies.

Junt amb la nostra galàxia, la Via Làctia aquest grup viatja unida gravitatòriament per l’Univers. De fet, M-33 es una de les poques galàxies que s’apropa a nosaltres a pesar que l’Univers s’està expandint.

Observada amb els ulls infrarojos del Spitzer, aquesta elegant galàxia espiral brilla amb un gran detall i color. Les estrelles s’ens mostren com a lluernes blaves, mentre que les regions riques en pols  de molècules orgàniques en color verd.

Les brillants regions de color taronja indinuen les àrees que formen les estrelles, mentre que les peites taques vermelles fora del disc espiral M-33 són el fons de distans galàxies.

M-33 està situada a 2,9 milions d’anys llum de nosaltres en la constel·lació del Triangle. Aquesta composició de tres colors en les regions infrarojes i amb l’ajut de dos instruments del Spitzer, representen les longituds d’ona de 3,6 i 4,5 microns en llum blava, de 8 microns en llum verd i de 24 microns en llum vermella.

ssc2009-08a_med.gif

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 29, 2009 9:34 pm

    […] 13 Abril 209. El Telescopi Spitzer ens mostra a M-33 en tot el seu esplendor.  […]

Deixa un comentari