Flamarades de Galàxies Actives observades pel Fermi.

El Telescopi Espacial de Raigs Gamma Fermi de la NASA, ha elaborat unes animacións de les dades recollides durant els primers tres mesos de treball. Aquests raigs gamma que provenen de fonts llunyanes o properes ens mostren un cel hipnòtic. Els arcs de les estrelles que travesen el cel del nord, com a galàxies actives anomenades blazars.

L’animació de més de 87 dies amb les dades del Fermi Large Area Telescope (LAT) ha mostrat un vídeo webcast de 24 hores, dins del projecte “Al voltant del món amb 80 telescopis”, organitzat per l’Observatori Europeu del Sud, celebrat el passat dia 5 d’abril.

“La pel·licula ens mostra els registres de raigs gamma observats pel LAT del Fermi, on cada fotograma ens mostra un dia sencer d’emissió de raigs gamma”, comenta l’astrofísica de l’equip de receca l’Elizabeth Hays. Tant sols podem observar els registres superiors als 300 milions de electrovolts , o 150 milions de vegades amb llum visible. Els colors més brillants indiquen els registres més grans que s’han descobert fins ara, així com les posicions d’aquestes brillants fonts.

psp_001760_2160_psp_001364_.gif

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 2:15 pm

    […] 12 Abril 2009. Flamarades de Galàxies Actives observades pel Fermi.  […]

Deixa un comentari