El dors polsegós d’una galàxia gegant.

Una nova imatge del telescopi espacial Hubble, on observem uns brillants braços de pols i gas al voltant d’uns cúmuls globulars, situats a la galàxia NGC 7049. Aquest objecte es troba situat entre la misteriosa frontera de les galàxies espirals i el·líptiques. NGC 7049 està situat en la constel·lació de l’Indus un Brillant Cúmul de Galàxies (BCG). En els BCGs s’acostumen a localitzar les galàxies més velles i massives, proporcionant d’aquesta manera una bona ocasió per estudiar els cúmuls globulars.

Podem observar els cúmuls globulars de NGC 7049, com a petits punts lluminosos dins del difús halo d’aquesta galàxia. En aquest halo estan situades les primeres estrelles que es varen formar en la galàxia. La presència d’un nombre menor de cúmuls globulars en aquesta galàxia, pot indicar que l’ambient estel·lar circumdant va poder influïr en la formació d’aquestes massives estructures.

La imatge va estar capturada per la Advanced Camera for Surveys del Hubble, optimitzada per la recerca d’estructures d’un Univers antic, és a dir quan era molt més jove que ara.

La constel·lació d’Indus, és una de les menys observades de l’hemisferi sud. Va estar catalogada en el cel, per l’astrònoms holandés Petrus Plancius, acompanyat pel navegant Pieter Dirkszoon Keyser i l’explorador Houtman.

dust-lanes1.gif

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 24, 2009 4:09 pm

    […] 9 Abril 2009. El dors polsegós d’una galàxia gegant. […]

Deixa un comentari