El Hubble celebra l’Any Internacional de l’Astronomia amb les galàxies del Triplet Arp 274

Els dies 1 i 2 d’abril, el Telescopi Espacial Hubble va fotografiar l’objecte triat de la campanya “Tu decideixes”, que s’ha celebrat dins de l’Any Internacional de l’Astronomia.

L’objecte escollit va ser el grup de galàxies Arp 274, que va rebré un total de 67.021 vots dels més de 140.000 emessos. Arp 274 també és conegut com NGC 5679, un sistema de galàxies , que tot i que estan a distàncies diferents. Dues d’aquestes galàxies tenen percentatges de formació estel·lar molt alt, això es fa evident en les brillants estructures blaves dels seus braços.

El component més gran, es una galàxia espiral localitzada en el centre de la imatge. Tot i que aquest conjunt resideix a una distància aproximada de 400 milions d’anys llum de nosaltres en la constel·lació de la Verge. La càmeraPlanetària  de Gran Camp 2 del telescopi Hubble, va enregistrar aquesta imatge amb una combinació de filtres que ens mostra les emissions en hidrogen. Estrelles blaves envolten els braços espirals, junt amb la nebulosa que es troba il·luminada per aquestes noves formacions estel·lars.

hs-2009-14-a-print.gif

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Octubre 3, 2009 5:26 pm

    […] 8 Abril 2009. El Hubble celebra l’Any Internacional de l’Astronomia, amb les galàxies Triplet Arp 274.  […]

Deixa un comentari