Dues galàxies per un esdeveniment únic.

Amb motiu de la cel·lebració de l’Any Astronòmic de l’Astronomia 200, el qual com a complement de les 100 Hores de l’Astronomia dins de l’ambicios projecte “El món sencer amb 80 telescopis”, aquest aconteixement és un webcast viscut durant més de 100 hores.

Per que aquest aconteixement provoqui un record, en les imatges dels observatoris i les meravelloses imatges, observatoris com l’ESO allibere una part de les imatges dels arxius dels telescopis de La Silla i els observatoris del Paranal.

Una d’aquestes imatges ens mostra la galàxia irregular NGC 55, un membre del grup de l’Escultor, un cúmul de galàxies situat a la constel·lació de l’hemisferi sud de l’Escultor.

Aquesta galàxia té unes dimensions aproximades de 70.000 anys llum, és a dir una mica més petita que la nostra pròpia Via Làctia. NGC 55, s’assembla més al nostre veí del Gran Núvol de Magallanes (LMC).

Els astrònoms han localitzat en aquesta galàxia situada a 7,5 milions d’anys llum, unes 20 nebuloses planetàries. També sembla ser que aquesta galàxia podria estar interlacionada amb una magnifica espiral, NGC 300.

phot-14a-09-fullres.gif

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 23, 2009 5:29 pm

    […] 7 Abril 2009. Dues galàxies per un esdeveniment únic.  […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.