El Sol s’enfonsa en el Mínim Solar més baix del segle.

El cicle de les taques solars s’està comportant com la borsa. Just quan es pensa que ja ha tocat fons, encara s’enfonsa més.

L’any 2008 encara va resistir, ja que dels 366 dies de l’any, no es va observar cap taca en 266 dies (un 73 per cent). Per trobar un any semblant, hauríem de recórrer a 1913, quan van haver un total de 311 dies sense cap taca. Per aquest motiu, molts observadors creien que l’any 2008 hauria tocat fons.

Dons no, la’ny 2009 té un percentatge més baix. Fins el dia 31 de març no va haver cap taca, en 78 dies dels 90 possibles (un 87 per cent).

D’aquesta manera, s’està arribant a la conclusió que, “Estem experimentan un mínim solar molt profund”, segons comenta el físic solar, en Dean Pesnell, membre del Goddard Space Flight Center de la NASA.

Tenim un Sol silenciós cada 11 anys aproximadament, que es el que dura un cicle complert. Aquest període va ser descobert per l’astrónom alemany Heinrich Schwabe a mitjans del 1800. Les taques solars són estructures magnètiques a la superfície solar, són les fonts de les flamarades solars, o expulsions massives coronals, així com de l’intensa radiació ultraviolada.

El mateix Schwabe va suggerir que aquests patrons de regularitat solar, podien tenir algun període de calma relatiu cada 200 anys aproximadament.

324013main_mdi_nospots_lg.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 29, 2009 10:09 pm

    […] 6 Abril 2009. El Sol s’enfosa en el Mínim Solar més baix del segle.  […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently