Unes galàxies pesades, un trencaclosques per els astrònoms.

Uns astrònoms de la Universitat John Moores de Liverpool, han descobert unes grans galàxies, amb unes edats situades a dos terços del Big Bang, o formació de l’univers. Aquest sorprenent descobriment suscita el dubte  sobre la teoria de la formació de les grans galàxies. La concepció convencional, és que les galàxies més pesades de l’univers varen començar la seva evolució en agrupar-se a multitud de galàxies més petites.

Aquest nou descobriment ha estat publicat avui a la revista nature, el qual suggereix que algunes galàxies situades en un univers primitiu tenien la grandària de les galàxies de l’actualitat.

Aquesta descoberta s’ha fet utilitzant un dels telescopis òptics més grans del món, el telescopi Subaru (aquest nom reconeix en llengua japonesa al cúmul d’estrelles de les Pleiades), situat a l’illa de Hawaii i gestionat per l’Observatori Nacional del Japó. Analitzant la llum d’aquestes remotes galàxies, els astrónoms de l’Institut de Recerca Astrofísica LJMU han “pesat” amb presició les grans galàxies, observant que en els últims 9.000 milions d’anys no han augmentat el seu pes. L’univers actual té una edat aproximada de 13.700 milions d’anys, aquests resultats posen a debat que el creixement d’aquestes galàxies és similar a quan tenien pocs milers de milions d’anys després del Big Bang.

El professor de la LJMU, Chris Colins, responsable de l’equip internacional d’astrofísics d’aquesta recerca, comenta que: “Les teories actuals fetes amb potents superordinadors, suggereixen que amb una edat tant jove, aquestes galàxies haurien de tenir tan sols un 20% del seu pes, per això trobar aquestes grans galàxies pot tenir conseqüències alhora de modificar  aquestes teories”.

Podem observar una imatge infraroja del cúmul galàctic, XMMU J2235.3-2557.

image053a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 6:25 pm

    […] 4 Abril 2009. Unes galàxies pesades, un trencaclosques per els astrònoms.  […]

Deixa un comentari