WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-19 21:03:41' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Uns científics identifiquen una substància desconeguda en les llunes de Saturn.

Durant més de 30 anys, els científics han estat observant una substància desconeguda en les superfícies fosques d’objectes del Sistema Solar, allunyats de la Terra. Després d’analitzar multitud d’imatges del vehicle espacial Cassini de la NASA, els científics poden verificiar la substància desconeguda, com a sòlids orgànics observats en la profunditat de les superfícies vermelloses de les llunes de Saturn: Iapetus, Febe i Hiperió.

“El material de la superfície d’aquests objectes exteriors, ha estat sempre un misteri”, comenta en Dale Cruikshank, científics del Ames Research Center de la NASA. “Estem interessats en aquesta substància, perquè representa el material primordial que ens pot ajudar a entendre la formació de la Terra i d’altres planetes, que es varen formar a partir d’un núvol gegant de pols i gas, incloent-hi la química dels materials necessaris per l’origen de la vida a la Terra”.

Després d’estudiar algunes mostres en els grans asteroides durant anys, els científics sabien que aquestes mostres s’estenien del color gris neutre al vermell intens, però que no havien estat capaços de relacionar-ho amb cap substància coneguda pel color o intensitat.

Els minerals o gels, no  es corresponien amb aquest color vermell intens, així com les seves dades espectrals. D’aquesta manera el material observat es convertia “en alguna cosa més” present en aquelles superfícies.

Des dels anys 1970, els científics han intentat relacionar en el laboratori la substància orgànica , que podria correspondre als asteroides més vermells. L’espectre d’aquesta substància s’estenia del groc al vermell, el mateix Carl Sagan la  va anomenar “tholin”. Posteiorment els científics han observat aquestes propietats òptiques dels tholins i les han relacionat amb l’aspecte vermellós observat en la majoria d’asteroides distants.

En aquesta imatge, podem observar al satèl·lit de Saturn, Iapetus.

322881main_pia06166_modest.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 24, 2009 4:09 pm

    […] 31 Març 2009. Dia plujós a Hotel Arcus.  […]

Deixa un comentari