WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 08:51:54' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El dia de la Marmota a Saturn.

En aquesta imatge del Dia de la marmota Saturniana (el Dia de la Marmota, és una festivitat americana), la lluna Epimateu projecta la seva ombra per sobre dels anells de Saturn, per tal de fer una “previsió de futur”. Les ombres de diverses llunes, ballaran per sobre aquesta plataforma fins que el planeta arribi al seu equinocci, el mes d’agost d’aquest any.

Epimateu, una lluna de 113 quilòmetres de grandària, és la primera en projectar el seu canó d’ombra, oferint aquesta imatge on podem observar els seu desplaçament per sobre dels anells. Durant les properes setmanes i mesos, altres satèl3lits continuaran enfosquin aquest complex sistema d’anells.

En aquesta imatge, Epimateus no és visible, però si l’ombra projectada sobre l’anell A. L’angle del pla dels anells, va disminui9nt fins que s’alineïn amb els raigs del Sol a l’equinocci, moment que les ombres de les llunes apareixeran més freqüentment i s’estendran per sobre d’aquests anells.

L’ombra d’Epimateu, podem observar-la omplin el Buit de Keeler, on arriba a un terç aproximada de la distancia del Buit d’Encke, molt més gran. El dèbil anell F, es pot observar a la dreta de la imatge.

La imatge es va capturar en llum visible amb la càmera d’angle estret de la sonda espacial Cassini de la NASA, el passat dia 8 de gener de 2009. La llum del Sol, està a 27 graus per sota del pla dels anells. La fotografia es va prendre des d’una distància de 1,1 milions de quilòmetres de Saturn. La resolució de la imatge, és de 6 quilòmetres per píxel.

el-dia-de-la-marmota.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 6:52 pm

    […] 27 Març 2009. El dia de la Marmota a Saturn.  […]

Deixa un comentari