WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-07-15 09:44:28' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Deimos, una lluna de Mart.

La càmera HIRiSE va capturat aquestes imatges en color de Deimos, elo satèl·lit petit del planeta Mart, el passat dia 21 de febrer de 2009. Deimos té una superfície llisa, degut a un mantell de roca fragmentada, excepte en els cràters d’impacte recents.

Això el fa un objecte fosc i vermellós, molt semblant al seu companys, el satèl·lit Fobos, tal com el podem observar en aquestes imatges preses en llum infraroja (colors vermell, verd i blau).

HIRiSE va capturar les imatges de Fobos el passat dia 23 de març 2008. Les intensitat són més vermellos en les àrees més llises i menys intensenses en les regions properes als cràters d’impacte recnets. Aquestes variacions en el color, estan rpovocades probablement per l’exposicíó dels materials a l’ambient espacial, que provoca aquest enfosquiment i vermelló.

Més brillant i menys vervellós, és el material superficial que ha estat menys exposat a l’espai, degut als moviments del regolit.

Amb una escala d’uns 20 metres per píxel, podem observar detalls de fins a 60 metres de grandària. Les imatges varen estar capturades, 5 hores 35  minuts, després que el Sol és situes per sobre de l’esquerra (imatge de l’esquerra) i de la dreta (imatge de la dreta). Encara que la geometria del del reconeixement és molt similar en les dues imatge, els aspectes superficials semblen molt diferents com a conseqüència del canvi d’il·luminació.

untitled.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 11:25 am

    […] 17 Març 2009. Deimos, una lluna de Mart.  […]

Deixa un comentari