WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-07-15 11:14:10' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La sonda New Horizons detecta la lluna Tritó.

Podem afegir una nova lluna a la galeria de fotografies de la sonda New Horizons: el vehicle a través de la Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) va poder detectar a Tritó, una de les 13 llunes conegudes del planeta Neptú, durant l’últim reconeixement del instrument de la sonda.

La New Horizons es trobava a 3.750 milions de quilòmetres de Neptú, el passat 16 d’octubre de 2008, quan la LORRI, va va programar una seqüència per capturar el planeta i el seu satèl·lit.

“Volíem prova l’habilitat de la LORRI per mesurar un dèbil objecte a prop d’un altre més brillant, utilitzant un mode de seguiment especial”, comenta en Hal Weaver membre de la Universitat Johns Hopkins, “Neptú i Tritó complien perfectament amb les característiques per poder fer aquesta proba”. LORRI va capturar la imatge en el format de 4 x 4 (els píxels originals estan encaixats en grups de 16), d’aquesta manera el vehicle espacial utilitza aquest mode de seguiment espacial, per tal de tenir més temps per fer exposicions més llargues. “Necessitàvem aconseguir la sensibilitat més alta possible”.

Els científics de la missió també volien mesurar a Tritó. “Entre els objectes visitats per la sonda espacial, Tritó es de bon tros el més semblant a Plutó”, comenta l’Alan Stern, responsable principal de la missió New Horizons.

El vehicle espacial Voyager 2 va capturar unes espectaculars imatges de Tritó durant el seu acostament a Neptú l’any 1989, evidenciant la possible activitat criovolcànica d’aquest satèl·lit.

La imatge superior es una combinació d’una captura complerta (0,29º per 0,29º) de LORRI de Neptú , el dia 16 d’octubre de 2008, utilitzant un temps d’exposició de 10 segons amnb el mode de 4 x 4 píxels, per tal d’aconseguir la sensibilitat més alta possible.

La imatge inferior està augmentada dues vegades, per tal de mostrar més clarament a Tritó, la lluna més gran de Neptú. Aquest és l’objecte més brillant i està saturat de llum expressament en aquesta llarga exposició. Tritó es troba situat a 16 segons d’arc de Neptú, amb una brillantor de 180 vegades més dèbil.

031209_lg1.jpg

Si volru més informació, premeu aquest ennlaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 27, 2009 2:51 pm

    […] 15 Març 2009. La sonda New Horizons detecta la lluna Tritó.  […]

Deixa un comentari