Estrelles emigrades a d’altres galàxies.

Aquesta nova imatge del hubble, ens mostra la lluita de tres galàxies en una guerra gravitacional, que podria ocasionar la desaparició d’una d’elles.

Situades a una distància aproximada de 100 milions d’anys llum, en la constel·lació de Piscis Austrinus (el Peix del Sud), les tres galàxies estan jugant a un joc “de donar i agafar” gravitatori que podria portar a la fusió en una gegantina galàxia.

Aquesta anova imatge de la Càmera de Recerca Avançada del Hubble, permet als astrònoms observar el moviment dels gasos d’una galàxia a l’altre, mostrant d’aquesta manera la intricada interacció que existeix.

Les tres galàxies s’anomenen: NGC 7173 (situada al mig), NGC 7174 (al mig a la dreta) i NGC 7176 (situada a baix a la dreta), formant part també del Grup Compacte Hickson 90. Paul Hickson va ser el primer en catalogar aquests petits grups de galàxies durant la dècada dels 1980. NGC 7173 i NGC 7176 semblen ser galàxies el·líptiques normals, amb molt de gas i pols. En contrast NGC 7174 és una vella galàxia espiral, trossejada per les galàxies veïnes.

La forta interacció de marea gravitatoria, ha arrosegat moltes estrelles enfora de les seves respectives galàxies. Aquestes estrelles s’estenen formant una estructura tènuement lluminosa en aquest grup galàctic.

Els astrònoms creuen que finalment NGC 7174 es redistribuira com un “univers illa”, desenes o centenars de vegades més massiu que la nostra Via Làctia.

ngc-7174.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Octubre 3, 2009 5:26 pm

    […] 7 Març 2009. Estrelles emigrads a d’altres galàxies.  […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently