Petita lluna dins de l’anell G.

Aquesta seqüència de tres imatges obtingudes pel vehicle espacial Cassini de la NASA, cobreixen el transcurs de 10 minuts . Ens mostren el dèbil anell G, que acompanya una petita lluna descoberta en aquest brillant arc del planeta Saturn.

En cada imatge, podem observar un petit senyal de llum dins de l’anell. A diferència dels petits senyals lluminosos de fons, que corresponen a estrelles distants i que sobresurten degut a la llarga exposició de la imatge, que és de 46 segons.

Els científics de la NASA interpreten que d’acord a la lluminositat d’aquest brillant punt, l’hi correspon una grandària d’uns 500 metres i que segurament es una font importan d’aquest brillant arc, l’anell G.

Aquestes imatges varen estar capturades per la càmera d’angle estret de la sonda Cassini, el passat dia 27 d’octubre de 2008. La primera imatge (a l’esquerra), es va prendre en llum visible, la segona (al mig) en llum vermella i la tercera (a la dreta) en llum infraroja, centrada a una longitud d’ona de 750 nanòmetres.

La resolució de les imatges varia, entre els 7 quilòmetres per píxel de la primera fotografia, als 14 quilòmetres per píxel de les altres dues imatges. En aquest moment la sonda es trobava a una distància de 1,2 milions de quilòmetres dels anells, que es trobaven amb un angle de fase de 23 graus.

lluna-a-lanell-g.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 11:26 am

    […] 6 Març 2009. Petita lluna dins de l’anell G.  […]

Deixa un comentari