Laves, cràters i escarpes.
Aquesta imatge presa pel NAC a bord de la sonda MESSENGER, ens mostra uns interessants trets geològics del planeta Mercuri. El cràter indicat amb la fletxa groga, té un inusual material en el seu interior, probablement compost per roques d’una composició química diferent a la resta.
Aquesta mateix material brillant, ha estat observat en els cràters Sander i Kertèsz. Les fletxes de color rosa senyalen un parell de cràters més vells i grans, que s’han inundat de lava volcànica solidificada, similar a l’observada en la conca d’impacta Raphael.
En la part inferior dreta de la imatge, es pot observat un pic central dins d’un cràter de 210 quilòmetres de diàmetre, que també sembla haver estat inundat de lava. Es pot observar un penya-segat que travessa un cràter més petit en el costat de l’anell interior d’aquesta conca, assenyalat amb una fletxa de color blava.
Aquestes regions escarpades de Mercuri, es veuen sovint encreuades per cràters meteòrics, com el que podem apreciar en aquesta imatge, capturada durant el segon volt de la sonda. Les fletxes de color verd, al costat esquerra de la imatge, ens assenyalen una sèrie de cràters secundaris. Aquestes cadenes de petits cràters, es formen com a conseqüència del material ejectat al formar-se un cràter més gran després de l’impacta.
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.
1 Comentari fins ara
Deixa un comentari
[…] 19 Febrer 2009. Laves, cràters i escarpes […]