Una neteja en els panells solars del Spirit.

L’explorador Spirit de la NASA, va prendre aquesta imatge amb l’ull esquerra de la seva càmera de navegació, durant el dia 1813, o Sol d’estada al planeta vermell (que correspon al dia 7 de febrer de 2009). El contrast de la imatge, s’ha modificat per poder apreciar en detall la pols que hi ha a sobre dels panells solars.

Els enginyers de la missió Spirit, indiquen que una part d’aquesta pols és va espolsar si la comparen amb la del dia anterior, el Sol 1812 (6 de febrer de 2009).

La imatge del Sol 1811 (5 de febrer de 2009), ens proporciona una comparació “del abans i després”, de la quantitat de pols que hi havia en els panells solars.

El subministrament d’energia als panells solars del Spirit, va augmentar uns 30 vats-hora; aproximadament uns 240 vats-hora en contra dels 210 vats-hora (trenta vats-hora, són suficients per poder alimentar una làmpada de 30 vats durant una hora). Abans del Sol 1812, les cèl·lules fotovoltaiques tan sols podien carregar un 25 per cent d’energia. Aquell percentatge ha millorat fins el 28 per cent després de l’esdeveniment de la neteja.

El ròver Spirit va reiniciar a les 2h 07m p.m. (hora de Mart) el seu viatge en direcció al centre del cràter Gusev.

spirit1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 22, 2009 4:24 pm

    […] 18 Febrer 2009. Una neteja en els panells solars del Spirit.  […]

Deixa un comentari