El jove Sud i el vell Nord.

L’albada ens mostra la brillant lluna Enceladus, gràcies a una imatge presa per la sonda Cassini de la NASA.

El costat il·luminat d’aquesta lluna del planeta Saturn, hi podem observar  una escarpada visió d’aquest hemisferi. Dins d’un gran clot observem uns vells cràters de l’hemisferi Nord, mentre que una major activitat geològica sembla haver escombrat aquests senyals a l’hemisferi Sud.

El Nord està situat en la part superior d’aquesta imatge.

Serralades en estructures dorsals, ondulacions que solquen aquesta lluna a prop de l’equador les podem observar just a la part inferior esquerra de la imatge.

Des d’aquest angle de visió podem contemplar la regió del pol Sud, amb la seva característica “pell de tigre“. Canals o solcs que en aquella àrea, són les fonts dels plomalls glacials, estudiats pels científics de la Cassini.

En aquesta regió, els canals de Samarkanda arriben de l’oest fins el pol Nord, aclarits en el seu camí per alguns cràters que tallen aquests canals per la meitat.

Aquest mosaic en fals color, combina imatges preses per la càmera d’angle estret, amb els filtres ultraviolats, verd i infraroig proper. Les imatges és cap prendre el passat dia 2 de desembre de 2008, des d’una distància de 124.000 quilòmetres, amb una resolució de 742 metres per píxel.

enceladus01.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 27, 2009 2:51 pm

    […] 15 Febrer 2009. El jove Sud i el vell Nord.  […]

Deixa un comentari