Uns cosmòlegs “observen” l’Albada Còsmica.

Uns científics han utilitzat una simulació informàtica, per pronosticar com hauria estat l’Univers al cap de 500 milions d’anys després del Big Bang.

Les imatges produïdes per l’Institut Universitàri per la Computació Cosmologica de Durham, ens mostren “l’Albada Còsmica”, la primera formació de grans galàxies del nostre Univers.

L’Albada Còsmica és va iniciar quan les galàxies van començar a formar-se de la runa de les estrelles massives, que al morir-se explotaven poc després del començament de l’Univers. El càlcul de Durham pronostica on apareixen aquestes galàxies i com evolucionen fins el present, 13.000 milions d’anys després.

Els investigadors esperen que aquests descobriments, que amb la gran formació estel·lar van ajudar a la formació de les galàxies, milloraran la comprensió sobre la matèria fosca, la subtància que és considera constitueix el 80 per cent de la massa de l’Univers.

La gravetat produïda per la matèria fosca, és un ingredient essencial per la formació de les galàxies i estudiant els seus efectes poden els científics assabentar-se sobre aquesta misteriosa substància.

La tasca d’aquesta recerca, ha combinat una simulació massiva que mostra com augmenten les estructures amb la matèria fosca i la matèria ordinaria, com és el gas; així com el comportament del creixement de les galàxies.

El gas sembla que estira de la gravetat des de la matèria fosca i s’escalfa i alhora és refreda alliberant radiació, per tal de convertir-se en estrelles.

En la representació gràfica de l’Albada Còsmica, el color verd representa la ma`teria fosca, un ingredient essencial per la formació de les galàxies. Els cercles ens mostren la proporció de formació estel·lar. Els cercles de diferents colors representen la lluminositat variable d’aquesta formació estel·lar, en color groc observem la part més brillant.

cosmicdawn.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 29, 2009 9:35 pm

    […] 12 Febrer 2009. Uns cosmòlegs “observen” l’Albada Còsmica.  […]

Deixa un comentari