Recompte d’estrelles de poca massa a W3.

El nombre d’estrelles que hi ha a l’Univers, és una quantitat realment sorprenent. Perquè hi ha milers de milions d’estrelles en les milers de milions de galàxies, és a dir el seu nombre total és realment difícil de comprendre.

Quan als astrònoms del Telescopi Subaru intenten calcular aquest colossal nombre d’estrelles, els hi venen al cap preguntes sobre, la distribució d’aquesta població en termes de pes. Quantes estrelles hi ha més pesants o lleugeres que el Sol ?. Quina és la gamma de masses d’estrelles hi ha en la nostra Via Làctia ?.

Aquestes interessants preguntes, reflecteixen alguns dels problemes més importants de l’astronomia. El primer passa per contestar i determinar la distribució de la massa inicial de les estrelles, que resulta  del nombre d’estrelles entre les seves masses corresponents en el moment de la seva formació, això s’anomena “funció massiva inicial” (IMF). Ja que la nostra galàxia conté estrelles de diverses edats, la distribució massiva observada, necessita que és corregeixi al seu valor inicial.

Tanmateix, les regions de formació estel·lar tenen un avantatge, com a la majoria de les estrelles d’aquestes regions, és formen aproximadament al mateix temps. Mentre que, hi ha la necessitat d’aplicar una correció complexa en la funció massiva, en termes generals del mostreig pel que fa referència a la nostra galàxia.

L’IMF està calculat per les estrelles del nostre entorn galàctic des dels anys 1950. Recentment, l’IMF que té un index extremadament baix, s’ha convertit en un tema de debat. Les nanes marrons, objectes amb baixes masses (menys de 0,8 masses solars [Msun]), per tal de convertir-se en estrelles normals, són per tan massa dèbils. Així doncs, l’IMF indica que la gamma massiva de les nanes marrons, encara no està resolt. Per exemple, en termes d’algunes regions properes a la formació estel·lar de Msun 0,5, en comparació d’estrelles de Msun 1.0, que representen resultats més fiables, mentre que les dades d’estrelles amb una massa molt més baixa (al voltant de 0,05 Msun), en comparació a Msun 1 encarà no està ben conegut.

El recompte d’estrelles d’aquesta recerca, l’han efectuat astrònoms japonesos i indis, amb la càmera infrarpja d’alta sensibilitat CISCO del telescopi Subaru, sobre el cúmul estel·lar W3, situat a uns 6.000 anys llum de nosaltres, dins de la constel·lació de Cassiopea.

w3.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 11:26 am

    […] 5 Febrer 2009. Recompte d’estrelles de poca massa a W3.  […]

Deixa un comentari


301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently