Una regió fosca a Mercuri.

El cràter situat en la part inferior dreta de la imatge, conté una regió de material molt fosc situat a prop del seu centre. Aquesta regió s’ha vist només amb el Sol situat en la part més alta de l’horitzó en el moment de fer la fotografia. Aquestes  són les millors condicions d’il·luminació , per tal de reconèixer les diferències de color de les roques, tot i que aquestes mateixes condicions no ajuden a percebre les ombres per sobre de la seva superfície. Per tan, les estructures topogràfiques d’aquesta regió són difícils d’observar ja que pràcticament no és projecta cap ombra.

Les estructures fosques que s’han observat en altres regions de Mercuri, inclont-hi aquestes mostren una aurèola fosca, tal com podem observar en les imatges del primer vol de la sonda MESSENGER, en els cràters Nawahi, Atget o Basho.

Tanmateix, l’exemple que podem observar ara com a conseqüència d’una imatge pressa pel NAC, ens mostra un material molt més fosc de l’observat anteriorment. Aquest color fosc, és probablement originat a causa de roques amb una composició mineral diferent de la superfície circumdant. Entendre aquesta composició, és un tema d’interès per l’equip de recerca de la missió MESSENGER.

mercuri1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Octubre 3, 2009 7:05 pm

    […] 3 Febrer 2009. Una regió fosca a Mercuri.  […]

Deixa un comentari