Un nou estudi resolt el misteri de la formació d’estrelles massives.

Els teòrics han dubtat durant molt de temps respecte la formació de les estrelles massives (al voltant de 120 vegades la massa del nostre Sol). En concret, del mecanisme per ajuntar els núvols de gas i pols, durant la seva fase de creixement.

Aquest problema sembla ser menys misteriós del que és creia. Segons un estudi publicat la setmana passada a la revista Science, el qual indica com pot continuar el creixement d’una estrella massiva, malgrat enviar cap enfora la pressió de la seva radiació, que excedeix a la mateixa força gravitatòria que envia el material cap endins de l’estrella.

Aquests nous descobriments expliquen per què tendeixen les estrelles massives a formar-se en sistemes binaris o múltiples, segons comenta en Mark Krumholz, professor agregat d’astronomia i astrofísica de la Universitat de Santa Cruz a Califòrnia. La formació d’estrelles com a conseqüència d’altres companyes, emergeix inesperadament en les simulacions informàtiques, que els investigadors utilitzen per explorar la física de la formació d’una estrella massiva.

Segons comenta en Krumholz, “El principal descobriment, és que la pressió de la radiació estel·lar, no limita el creixement d’estrelles massives”.

Podem apreciar una part de les imatges de la simulació informàtica d’una estrella massiva. En les imatges situades a l’esquerra, podem observar el procés de formació amb una visió polar (l’eix de rotació és perpendicular al pla de la imatge), mentre que en les imatges de la dreta la representació és equatorial. Els signes en +, indiquen les posicions projectades d’altres estrelles. Els colors indiquen la densitat. De tot això, en podeu observar una clara animació.

formacio-destrelles-massiv.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 22, 2009 4:25 pm

    […] 21 Gener 2009. Un nou estudi resolt el misteri de la formació d’estrelles massives.   […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Moved Permanently