Tempestes polars.

El pol nord del planeta Saturn, esta farcit de tempestes, que les podem observar en aquesta esplèndida imatge. També podem apreciar una part del hexàgon polar nord visible en la part superior dreta de la imatge.

Els científics estan esperant que l’albada sobresurti per aquesta regió, a partir del proper any per tal d’estudiar aquesta part del planeta en llum visible.

Per confeccionar aquesta imatge, s’han utilitzat dades amb tres filtres espectrals de color vermell, verd i blau, per tal de combinar una imatge amb aquest intents color. Les imatges es varen capturar amb la càmera de gran camp de la sonda Cassini de la NASA, el passat dia 16 de novembre de 2008, des d’una distància de 673.000 quilòmetres. L’angle de fase del planeta, era de 71 graus, mentre que la resolució de la imatge és de 37 quilòmetres per píxel.

tempestes-polars.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 7, 2009 1:56 pm

    […] 13 Gener 2009. Tempestes polars.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80