Una misteriosa brillantor estel·lar.

Un misterios flaix de llum que pot provenir d’un lloc proper o llunyà de l’univers, manté inquietant als astrònoms. Aquest flaix va ser detectat pel telescopi espacial Hubble de la NASA l’any 2006. Podria representar una nova classe de fenòmens estel·lars, fins ara no detectats.

Els astrònoms observem normalment potents flaixos de llum que provenen de diferents explosions estel·lars, com poden ser les noves o supernoves. El Hubble, va descobrir aquest flaix còsmic el passat 21 de febrer de 2006, el qual va augmentar la seva brillantor durant més de 100 dies, per més endavant esmorteir aquesta intensitat durant altres 100 dies més.

La pujada i caiguda d’aquesta brillantor, no té cap altre registre conegut en altres esdeveniments celestes. Les màximes intensitats que succeiexen al cap de 70 dies en les supernoves, o els esdeveniments de lents gravitacionals, són més reduïts en temps. Per això, aquesta observació desafia una explicació senzilla, segons comenta en  Kyle Barbary, membre del Lawrence Berkeley National Laboratory (LBNL), situat a Berkeley, Califòrnia.

Els registres espectrals de la llum que arriba, estan catalogades com a SCP 06F6, aquesta identificació descarta qualsevol element específic. Una suposició, podria ser que els registres de les línies d’absorció del carboni molecular en el desplaçament al vermell d’una estrella, situada a uns mil milions d’anys llum de nosaltres.

La recerca a través de diversos catàlegs astronòmics, no han trobat cap objecte que s’ajusti a una estrella o galàxia, en les coordenades d’aquesta font de llum.

El Hubbleva observar un cúmul de galàxies situat a 8.000 milions d’anys llum, situat en la constel·lació de Bootes. Aquest misteriós objecte podria estar allà o en qualsevol altre lloc, fins i tot en el halo que hi ha al voltant de la nostra Via Làctia.

scp-06f6.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Octubre 3, 2009 7:05 pm

    […] 10 Gener 2009. Una misteriosa brillantor estel·lar.   […]

Deixa un comentari