La Via Làctia és més ràpida i massiva del que ens pensàvem.

Ajusti els seus cinturons de seguretat, som més ràpids i més pesats, així com tenim més probabilitats de col·lidir del que ens pensàvem. Uns astrònoms en fet uns càlculs d’alta precisió de la nostra Via Làctia, que indiquen que la nostra Via Làctia viatja a uns 170.000 quilòmetres per hora més ràpid del previst. Aquest augment de velocitat, representa un augment del 50% de la massa de la nostra galàxia, segons indica en Mark Reid, membre del harvard Smithsonian Center for Astrophysics, “A partir d’ara ja no pensarem en la Via Làctia com la germana petita de la galàxia d’Andromeda, en la nostra família local de galàxies”.

El tenir una massa més gran, significa també tenir més força de gravetat per tal d’augmentar les possibilitats de col·lisions amb la galàxia d’Andromeda, o de les galàxies nanes veïnes.

El nostre Sistema Solar, es troba a uns 28.000 anys llum del centre de la Via Làctia. A aquesta distància, les noves observacions ens indiquen que ens estem movent a un milió de quilòmetres per hora aproximadament, enlloc dels 850.000 quilòmetres per hora que creiem fins ara.

Els científics han utilitzat els radiotelescopis del Very Long Baseline Array (VLBA) de la Fundació Nacional de la Ciència, per tal de fer un mapa de la Via Làctia. Aprofitant aquest estudi, s’han utilitzat les dades per aconseguir imatges extremadament detallades, per tal de mesurar els moviments i distàncies de la nostra galàxia.

Els científics estan observant les regions de gran formació estel·lar de la nostra galàxia. En aquestes regions les molècules de gas estan reforçant les emissions naturals dels senyals de ràdio, de la mateixa manera que els làsers reforcen els senyals de llum. Aquestes regions, anomenats màsers còsmics, serveixen com a brillants referents de visió al VLBA. Observant aquestes regions repetidament, en els diferents punts de l’orbita de la Terra al voltant del Sol, els astrònoms poden mesurar el lleuger canvi de posició d’aquests objectes a través del fons d’objectes més distants.

Aquesta representació artística, ens indica en punts vermells el centre de la galàxia i del nostre Sistema Solar.

via-lactia1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 7, 2009 12:31 pm

    […] 9 Gener 2009. La Via Làctia és més ràpida i massiva del que ens pensàvem.   […]

Deixa un comentari