Primeres estrelles “formades per matèria fosca”.

“Un 95% de la massa de les galàxies i dels cúmuls galàctics, està format per un tipus desconegut de matèria fosca”, comenta la Katherine Freese, membre de la Universitat de Michigan, situada en la població d’Ann Arbor.

Però quin efecte podria tenir aquesta enorme quantitat de matèria en la formació d’una estrella ?.

La resposta dels companys de l’equip de recerca, es força sorprenent. En un primitiu univers, les primeres estrelles haurien estat formades per matèria fosca.

Aquesta és la seva reflexió: la concentració de la matèria fosca d’aquella època hauria estat extremadament alta, significant que les estrelles normals haurien contingut grans quantitats de matèria fosca. Freese i els seus companys, creuen que l’efecte d’aquesta matèria hauria pogut canviar radicalment l’evolució d’aquestes estrelles anomenades “estrelles fosques”.

Les estrelles fosques s’haurien format per anihilació de les partícules de matèria fosca, emetent calor, però només en estrelles més grans de 400 masses solars. Aquesta circumstància resulta força factible, ja que les estrelles que contenen quantitats més petites de matèria fosca poden créixer mentre poden recollir matèria fosca del seu voltant.

Quan la matèria fosca s’acaba, senzillament s’acabemn col·lapsant formant forats negres. Seria interessant, que fòssim capaços d’observar aquestes estrelles en les properes generacions de telescopis. I si és trobessin, seria aquesta la proba més llunyana de l’existència de la matèria fosca.

dark-stars.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

2 Comentaris fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 29, 2009 10:10 pm

    […] 5 Gener 2009. Primeres estrelles “formades per matèria fosca”.   […]

  2. » Resum 2009. Gener 1, 2010 10:33 am

    […] Gener- Primeres estrelles “formades per matèria fosca”. […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Moved Permanently