Els ròvers de Mart, celebren el cinquè aniversari amb descobriments.

S’acosta el cinquè aniversari dels ròvers Spirit i Opportunity de la NASA i després d’aquests anys encara ens poden proporcionar una gran quantitat de informació.

El dia 3 de gener de 2004, pocs dels centenars d’enginyers i científics del Jet Propulsion Laboratory de Pasadena,és pensaven que al cap de cinc anys aquells ròvers encara estarien funcionant.

“Al contribuent americà, se l’hi havia informat que la durada prevista d’aquella missió, era d’uns tres mesos”, comenta en Ed Weiler, administrador del Science Missions de la NASA. “Aquests germans bessons han treballat gairebé 20 vegades més del que havíem previst. Això fa que hagi estat una extraordinària inversió, sobretot en aquests temps de difícils pressupostos”.

Els ròvers han fet importants descobriments, que corresponen a uns temps més humits i violents del passat del planeta Mart. En enviat més d’un milió d’imatges, han recorregut més de 21 quilòmetres per la seva superfície, han pujat muntanyes, han baixat al fons de cràters, han lluitat amb l’envelliment de la seva maquinaria, han sobreviscut a tempestes de pols i en definitiva han retransmés més de 36 gigabytes de dades, mitjançant l’orbitador Mars Odyssey de la NASA. De moment els ròvers, encara estan disponibles per a noves campanyes de recerca.

Aquesta imatge, és un mosaic de la càmera del Opportunity el dia marcià o sol 1687, que correspon al dia 22 d’octubre de 2008.

298564main_sol_b1687_navcam.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 11:39 am

    […] 2 Gener 2009. Els ròvers de Mart, celebren el seu cinquè aniversari amb descobriments.  […]

Deixa un comentari