La Terra i la Lluna.

Per començar aquest nou any 2009, Any Internacional de l’Astronomia, publiquem aquesta magnifica imatge de la sonda KAGUYA, on podem observar la muntanya Malapert i el cràter Shackleton, situtats a prop del Pol Sud de la Lluna. S’espera que en aquesta regió amb ombra permanent (al voltant d’aquesta regió, no hi cap dia de llum solar durant tot l’any), en concret en el cràter Shackleton pugui existir “aigua”, segons els resultats de la sonda dels Estats Units, “Lunar Prospector” (1998-1999).

La muntanya Malapert està a prop del cràter Shackleton amb unes dimensions de 19 quilòmetres de diàmetre, és creu que pot ser un bon lloc per comunicar-se amb la Terra, així com també per poder generar electricitat a través dels panells solars, a causa de la seva altitud (aproximadament uns 5.000 metres).

Per aquestes circumstàncies, la muntanya Malapert i el cràter Shackleton són uns dels possibles llocs proposats per intal·lar una base a la Lluna. Aquesta base lunar, està proposada pels Estats Units, amb un projecte de col·laboració internacional, planejat per començar la seva construcció l’any 2020.

Les observacions del KAGUYA proporcionen una important informació per la realització d’aquest projecte.

kaguya1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

2 Comentaris fins ara

  1. » Index 2009 Febrer 7, 2009 12:14 pm

    […] 1 Gener 2009. La Terra i la Lluna […]

  2. » Index 2009. Febrer 7, 2009 12:18 pm

    […] 1 Gener 2009. La Terra i la Lluna. […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.


301 Moved Permanently