WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-20 01:12:45' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Els primers forats negres que és menjaven a les estrelles.

Eixams de petits forats negres, forjats durant el Big Bang, podríem haver destruït les primeres estrelles del Univers, al ser devorades des del seu interior. Aquests objectes s’haurien tornat en gegantins forats negres, situats ara en els interiors de les galàxies, origen dels quals ha estat un gran misteri.

Alguns físics especulen que aquests minúsculs forats negres, haurien estat formats en aquella densa “sopa” de matèria i radiació que és va mantenir durants els primers moments del Univers. Si això fos d’aquesta manera, podríem considerar que una part de la invisible matèria fosca, hauria impregnat aquell Univers.

Ara en Cosimo Bambi i uns companys de recerca, de la Universitat de Tokio al Japó, en suggerit que aquests primers forats negres, també podríen haver destruït les primeres estrelles del Univers.

Les primeres estrelles com és creu, es varen formar al cap de 200 milions d’anys del Big Bang, en les regions internes del Univers, amb una força densitat de matèria fosca. Les estrelles s’haurien format gràcies que la gravetat, hauria atret a més de la matèria fosca, el gas necessàri per la seva formació.

L’equip de recerca de Bambi, ha calculat la quantitat de matèria fosca, dels primers i microscòpics forats negres. Creuen que cadascun d’aquests forats negres, haurien tingut la massa equivalent al planeta nan Ceres. Les observacions han esclòs als candidats amb més matèria fosca, així com als més lleugers, ja que s’haurien evaporat per els efectes de la teoria quàntica.

Una estrella formada en el centre d’aquest dens eixam de matèria fosca, contindrien aproximadament un milió d’aquests forats negres, amb la conseqüent matèria ordinària.

Un forat negre més gran, podria consumir a una estrella en menys d’un milió d’anys, augmentat d’aquesta manera de 10 a 1000 vegades la massa equivalent al Sol. Una vegada arribat a aquesta grandària, aquests forats negres podrien augmentar la seva massa, aspirant el gas circumdant, convertint-se d’aquesta manera en objectes gegantins situats en els centres de les galàxies, amb unes masses equivalents a milers de milions la massa del nostre Sol.

primitius-forats-negres.jpg

Si voleu més informació,  premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Desembre 29, 2008 7:36 pm

    […] 29 Desembre 2008. Els primers forats negres que és menjaven a les estrelles.   […]

Deixa un comentari