WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 09:00:03' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

On està l’aigua de Venus?.

La sonda Venus Express ha detectat per primera vegada un procés desconegut a l’atmosfera del planeta Venus. L’any passat, la sonda espacial va revelar que una part important de la seva atmosfera, és perd per les regions fosques o no il·luminades pel Sol. Aquest descobriment posa al descobert la presència d’aigua en aquest planeta, en una quantitat important, encara que no com la Terra.

El magnetòmetre (MAG), un instrument a bord de la sonda va descobrir les tracés del gas d’hidrogen en el costat fosc del planeta, “Aquest era un procés esperat a Venus, però ara és la primera vegada que l’observem”, comenta la magda Delva, investigadora del Austrian Academy of Ciences de Graz.

Aquest descobriment es va fer gràcies a la bona situació en l’orbita de la Venus Express, ja que en les seves orbites el·líptiques sobrevola els pols del planeta.

L’aigua és una molècula clau per la vida al planeta Terra. La Terra i Venus disposen de la mateixa grandària aproximadament i havent-se format al mateix temps, els astrònoms pensen que varen disposar de les mateixes quantitats d’aquest apreciat líquid. Avui dia, però les proporcions d’aquest element, són extremadament diferents. La Terra conté en la seva atmosfera i en els oceans, unes 100.000 vegades més aigua del que hi ha a Venus. A pesar de la poca concentració d’aigua, Magda Delva i el seu equip varen trobar al voltant de 2 X 10.24 nuclis d’hidrogen, que constitueixen els àtoms de les molècules de l’aigua, en la regió fosca de Venus.

Aquesta imatge en fals color de Venus, podem apreciar al planeta des del pol sud, amb la clara diferència de claror del dia a la nit.

aigua-a-venus.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari