WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 13:36:05' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Observant les tempestes de Mart.

Com si és tractessin de caçadors de tempestes de la Terra, uns científics d’un vehicle espacial de la NASA, dediquen una part del dia a controlar el temps que fa al planeta Mart. A tota velocitat la sonda Mars Reconnaissance Orbiter, pren imatges des de l’espai d’aquestes tempestes de sorra.

Sovint aquestes tempestes espirals, s’assemblen als gegantins tornadors de la Terra. A vegades formen enormes fronts de pols que és regiren com les “rufagues negres” dels anys 1930. Les tempestes alcen les partícules de pols a l’alta atmosfera, que serveix de llavors per la formació dels núvols de gel d’aigua. El gel d’aigua condensa les partícules de pols, per formar uns núvols de colors blanquinosos.

Aquestes imatges ens mostren un front que puja en direcció a una xarxa de canyons, així com uns petits tornados de pols per sobre d’uns volcans. Els vels prims dels núvols glacials, és dissipen a l’alta atmosfera per sobre dels plomalls de pols.

L’orbitador de la NASA, ha descobert que les tempestes més petites a Mart, és poden alimentar de les tempestes més grans. Ara que la NASA ha allargat la missió, podrà buscar amb més temps, la tempesta perfecta a Mart !.

tempestes-a-mart.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari