Imatge conjunta de Júpiter i Ganimedes.

El Telescopi Espacial Hubble, ha observat la lluna de Júpiter, Ganimedes jugant al joc de “mirar i xiular”. En aquesta  imatge del Hubble, on podem observar la imatge del creixent de Ganimedes, just abans de capbussar-se darrera del planeta gegant.

Ganimedes completa una volta al voltant de Júpiter, cada set dies. De manera que des de aquest planeta, és pot observar com pasa per davant d’aquest gegant amfitrió, per reemergir més tard.

Composta de roca i gel, Ganimedes és la lluna més gran del nostre Sistema Solar. Es fins i tot més gran que el planeta Mercuri. Ganimedes, és com una bruta bola de neu a prop de Júpiter, el planeta més gran del Sistema Solar.

La fina visió del Hubble, ha permès als astrònoms observar algunes caracteristiques de la seva superfície d’aquest satel·lit; el més notable, el cràter meteòric, Tros. Tros amb el seu sistema de raigs, o estries de brillant material desplaçat des del seu cràter . Tros i el seu sistema de raigs, tenen unes dimensions aproximades com l’estat d’Arizona.

La imatge també ens mostra la Gran Taca Vermella de Júpìter, situada en la part superior esquerra. Una tempesta de la mida de dues Terres, observada des dels últims 300 anys.

Els astrònoms utilitzen aquestes imatges per estudiar l’atmosfera superior de Júpiter. Alhora que Ganimendes passa pel darrer del planeta gegant i que reflecteix la llum solar que llavors passa a través de l’atmosfera de Júpiter.

Aquesta imatge va estar capturada en color a partir de tres imatges presses el dia 9 d’abril de 2007, amb la Càmera Planetaria2 de Gran Camp del Hubble, amb els filtres vermelles, verds i blaus. La imatge ens mostra al planeta Júpiter i el seu satèl·lit Ganimedes en colors naturals.

jupiter-ganimedes2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

                              

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Desembre 29, 2008 7:36 pm

    […] 21 Desembre 2008. Imatge conjunta de Júpiter i Ganimedes.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently