Les oscil·lacions d’uns planetes podrien mostrar-nos els seus satèl·lits.

Una recent investigació d’un astrònom de la University College London, ajudat a detectar satèl·lits en planetes fora del nostre Sistema Solar.

En David Kipping, que treballa pel Science and Technology Facilities Council (STFC) del Regne Unit, ha localitzat aquestes llunes observant el seu baldereig en les orbites que tenen al voltant dels seus planetes. Els seus càlculs van apareixer publicats en el Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, el passat dia 11 de desembre. Aquest estudi, no tant sols permet confirmar la presència d’un satèl·lit, si no que a més permet mesurar la seva massa i distància al planeta amfitrió i determinar les possibilitats d’habitabilitat.

Dels més de 300 exoplanetes (planetes fora del nostre Sistema Solar) coneguts, gairebé 30 és troben en una regió habitable de la seva estrella, encara que tots aquests planetes són gegants de gas i per tant inhabitables. La recerca de llunes en orbites al voltant d’aquests planetes, és molt important per la recerca de vida.

“Fins ara els astrònoms només han observat els canvis de posició d’un planeta, mentre orbitava a la seva estrella. Això ha fet difícil confirmar la prese`cnai de qualsevol satèl·lit, degut a la seva baixa pertorbació”, comenta en David Kipping. “Adoptant aquest nou mètode i observant la posició d’un planeta al passat davant de la seva estrella, millorem la nostra informació fent-la més fiable, alhora de detectar una lluna al voltant d’un planeta gasós d’una massa semblant a Neptú”.

exomoon.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari