El Hubble localitza diòxid de carboni en un planeta extrasolar.

El Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ha descobert diòxid de carboni en l’atmosfera d’un planeta situat en una altre estrella. Això és un pas important, de cara a trobar biotraçadors químics de vida extraterrestre.

Aquest planeta d’una grandària semblant a Júpiter, s’anomena HD 189733b, tot i que té una elevada temperatura per originar la vida. Encarà que el més important, és demostrar que les observacions del Hubble, poden aportar les proves necessàries per localitzar la química bàsica per detectar la vida en d’altres planetes d’altres estrelles.

Els compostos orgànics poden ser un subproducte dels processos de vida i la seva detecció pot ajudar algun dia a proporcionar la primera evidència de la vida més enllà de la Terra.

Les observacions prèvies de HD 189733b, fetes pel Hubble i el Telescopi Espacial Spitzer, varen localitzar vapor d’aigua. Aquest any, el Hubble ha localitzat metà en l’atmosfera del planeta.

“El Hubble és va projectar principalment per fer observacions de l’univers distant i ara amb aquestes observacions està obrint una nova era de l’astrofísica i ciència planetària comparada”, comentava l’Eric Smith, científic del programa del Hubble Space Telescope. “Aquests estudis atmosfèrics, varen començar a determinar les composición i processos químics que funcionen en mons distants i que orbiten en d’altres estrelles. El futur d’aquesta nova frontera de la ciència, extremadament prometedora, consisteix a descobrir i mesurar més molècules atmosfèriques en altres exoplanetes”.

hd-189733b2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Desembre 29, 2008 7:36 pm

    […] 14 Desembre 2008. Observant un forat negre supermassiu amb una lent natural.  […]

Deixa un comentari