Observant l’atmosfera de Venus.

Amb un pàl·lid color groc observariem amb els nostres ulls, el que va observar la sonda Venus Express amb llum infraroja i ultraviolada l’atmosfera del planeta que geològicament és més semblant a la Terra. Les noves imatges preses pels instruments de la sonda Venus Express de l’ESA, ens acosten a la turbulenta atmosfera del nostre planeta veí.

La sonda utilitza aquests instruments, que observen en diferents longituds d’ona, per donar molta informació als científics, per tal d’estudiar les condicions físiques i de dinàmica atmosfèriques de Venus.

Observada en llum ultraviolada, l’atmosfera de Venus ens mostra els grans contrastos de les seves regions més altes. La causa d’una distribució no homogènia, correspon a algun producte químic misteriós situat en l’atmosfera i que absorbeix la llum ultraviolada, creant les regions brillants i fosques.

La llum ultraviolada ens mostra l’estructura dels núvols i les seves condicions dinàmiques, mentre que la llum infraroja ens proporciona la informació de la temperatura i altitud de la par superior d’aquests núvols.

Amb les dades de la Venus Express, els científics s’han assabentat que les regions equatorials a Venus i que semblen més fosques a la llum ultraviolada, són regions de temperatura relativament més alta, on la intensa convecció remou aquest material fosc. Per contrast les brillants regions de les latituds mitjanes, són àrees on la temperatura atmosfèrica disminueix ràpidament. La temperatura arriba al seu mínim en la part superior del núvol.

Les observacions en infraroig, s’han utilitzat per fer el mapa d’altitud dels núvols. Sorprenentment, els núvols situats en els tròpics de color fosc i els de latituds mitjanes, estant situats al voltant de la mateixa alçada, aproximadament uns 72 quilòmetres.

A 60º de latitud sud, les regions superiors dels núvols comencen a enforsar-se, arribant a un mínim d’aproximadament 64 quilòmetres i formar d’aquesta manera un enorme huracà en el pol sud.

observant-atmosfera-venus.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

 

 

 

 

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently