Una nova classe de cometes del més enllà.

El cometa 96/p Machholz 1, s’està mostrant amb unes característiques de composició extremadament anòmales, la qual cosa esta generant tres possibles orígens diferents. En David Schleicher, astrònom planetari de l’Observatori Lowell, ha mesurat les abundors de cinc composicions moleculars, en les comes de 150 cometes i ha descobert que el cometa 96/P Machholz 1, té una química extremadament inusual. La causa exacta d’aquesta anomalia química encara roman desconeguda i això fa que pugui ser explicada amb una des les tres possibles teories del seu origen. Aquest estudi ha estat publicat en l’exemplar del mes de novembre de la revista Astronomical Journal.

La descoberta d’aquesta composició anòmala a Machholz 1, indica la possible existència d’una nova classe de cometes. Els astrònoms havien identificat dues classes de cometes durant els anys 1990. El Machholz 1, sembla que ha exhaurit unes varietats de carboni, C2 i C3, que provoca l’anomalia a la molècula del cianogen, CN. Aquesta anomalia, està per sobre tant sols d’un 1 per cent de la mitja dels cometes. “Aquesta manca de CN, és el més gran observat fins ara”, comenta en David Schleicher.

Una possible explicació sobre aquest fet, seria que el Machholz 1, no s’hagués creat en el nostre Sistema Solar, sinó en el d’una altre estrella. Aquesta teoria, indica que possiblement el disc protoplanetari d’aquella estrella, hauria tingut un percentatge més baix de carboni. “Una fracció important de cometes del nostre Sistema Solar, s’han escapat cap a l’espai interestel·lar, així que de la mateixa manera haurien pogut arribar cometes d’altres estrelles”.

Una altre explicació possible per el Machholz 1, per explicar l’anomalia de al seva composició, seria que s’hauria format en una regió molt allunyada del Sol, en un ambient molt més fred del que hem estudiat fins ara. Si hagués estat així, llavors l’escassetat d’aquest material hauria explicar la seva pre`sència.

Per intentar resoldre aquesta misteriosa composició, els astrònoms esperan el proper acostament del cometa durant l’any 2012.

es_cometmachholz_1_18.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Desembre 29, 2008 7:36 pm

    […] 5 Desembre 2008. Una nova classe de cometes del més enllà.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently