WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 23:03:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

És detecta matèria al voltant d’un forat negre supermassiu.

Uns astrònoms han utilitzat dos telescopis diferents, simultàniament per estudair les violentes “flamarades” del forat negre supermassiu, que hi ha en el centre de la Via Làctia. Han detectat dos potents esclats en la regió coneguda com a Sagittarius A, que ens mostra com orbita la matèria al voltant del forat negre, degut a la seva intensa gravetat.

L’equip europeu i nord-americà d’astrònoms, han utilitzat el Very Large Telescope (VLT) i l’Atacama Pathfinder Experiment (APEX), situats a Xile, per estudiar la llum provinent de Sagittarius A, en longituds del infraroig proper i sub-mil·límetriques respectivament.

Aquesta ha estat la primera vegada que uns astrònoms han pogut observar aquesta flamarada simultániament, amb aquests telescopis. La localització d’aquests instruments en l’hemisferi sud, ofereix la millor possibilitat d’observar el Centre Galàctic.

“Una observació com aquesta, en diferents longituds d’ona, és realment una possibilitat única d’entendre com és desenvolupa un forat negre”, comenta l’Andreas Eckart, responsable de l’equip de recerca i membre de la Universitat de Colònia.

Sagittarius A, està localitzada en el centre de la nostra galàxia, la Via Làctia, a una distància aproximada de 26.000 anys llum. Aquest forat negre supermassiu, conté l’equivalent a quatre milions de masses solars.

“Sagittarius A, és únic ja que és el forat negre supermassiu més pròxim a nosaltres, ja que compartim la mateixa galàxia”, comenta en Frederick K. Baganoff, membre del Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) a Califòrnia. “És per aquest motiu, que és un objectiu dels nostres telescopis, alhora de poder detectar aquests esclats de material que hi ha en el seu horitzó d’esdeveniments“.

sagittariusa.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari