La sonda Cassini observa una misteriosa aurora a Saturn.

El planeta Saturn, disposa d’una aurora que il·lumina la regió polar i que és diferent a les observades fins ara, en altres planetes del Sistema Solar. Aquesta aurora, la podem observar gràcies als instruments que capturen la llum infraroja i que viatgen a bord de la sonda Cassini de la NASA.

“Mai no s’havia observat una aurora com aquesta, en altres llocs”, comenta en Tom Stallard, científic de la missió Cassini i membre de la Universitat de Leicester, Anglaterra. Stallard és el responsable de l’article publicat en la revista Nature , el passat dia 13 de novembre. “Aquesta, no és com l’anell d’aurores que hem vist fins ara a Júpiter o a la Terra. La aurora cobreix una enorme àrea per sobre el pol. Criem que aquesta regió hauria d’estar, per tant haver trobat aquesta brillant aurora, ha estat una sorpresa”.

Les aurores és formen com a conseqüència de les particules que s’escolen al llarg del camp magnètic i que cobreix tot el planeta. Les partícules del Sol, causen les aurores a la Terra. Però no totes les aurores de Júpiter i Saturn, estan causades per les partícules que estan capturades pels camps magnètics d’aquests planetes.

L’anell principal de l’aurora de Júpiter, esta format per les interaccions internes del camp magnètic, que tè una grandària constant. La principal aurora de Saturn, està formada pel vent solar, que varia de grandària constantment. La nova aurora observada a Saturn, és tanmateix d’una nova classe.

“Les característiques úniques de l’aurora de Saturn, ens indiquen que hi ha alguna cosa especial i imprevista al voltant de la magnetosfera d’aquest planeta i que fa interaccionar el vent solar amb l’atmosfera del planeta”, comenta en Nick Achilleos, científic de l’equip de recerca del magnetòmetre de la Cassini. “Descobrir el seu origen, ens portarà sens dubte a conèixer la física especial que envolta a Saturn”.

Aquesta aurora observada en llum infraroja, ha estat amagada de la visió del Telescopi Espacial Hubble, que ens ha proporcionat altres imatges en llum ultraviolada. La sonda Cassini, ha pogut enregistrar en llum infraroja aquesta aurora, que omple una regió al voltant dels 82 graus de latitud nord. L’aurora està en un constant moviment, fins i tot en el punt de desaparèixer durant un període de 45 minuts.

aurora-saturn.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently


The document has moved here.

301 Moved Permanently