Un canal serpentejant.

El vehicle espacial Cassini de la NASA, ha observat un serpentejant canal, situat dins de l’anell F del planeta Saturn.

Aquesta estructura ondulant està formada com a conseqüència de la influència del satèl·lit Promoteu, el qual s’aproxima a l’òrbita d’aquest anell.

Aquesta imatge està presa des del costat no il·luminat dels anells, a una alçada respecta al pla de rotació d’aquests de 36 graus. La fotografia va estar presa en llum visible, des de la càmera d’angle estret de la sonda Cassini, el passat dia 30 de setembre de 2.008. En aquells moments la sonda és trobava a una distància de 970.000 quilòmetres de Saturn. L’angle de fase, o inclinació de la llum del Sol respecte a la sonda, era d’uns 45 graus. La resolució d’aquesta imatge, és de 5 quilòmetres per píxel.

un-canal-serpentejant.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari